Microneedling

Kaj je Micro-needling?

Micro-needling ali iglična terapija je varna in minimalno invaziven kozmetični postopek, ki vključuje uporabo micro-needling medicinskega pripomočka.

To je postopek v katerem s pomočjo majhnih iglic ustvarjamo kanale v koži in na ta način ustvarimo kontrolirano poškodbo na in pod površino kože. »Poškodba« vzpodbudi telo, da »zapolni« te mikro-ranice s tvorbo novega kolagena in elastina in stimulira regeneracijo kožnih celic.

S tem se izboljša struktura kože, zmanjšujemo gubice, odpravljamo izrazne linije, izboljšamo čvrstost in napetost kože, zožimo pore, zgladimo brazgotine in strije. Za boljši rezultat tretmani se izvajajo s koncentratom aktivnih učinkovin, odvisno od tipa kože in problematike.

(Klinicne študije so dokazale, da se sposobnost vpijanja aktivnih sestavin z microneedlingom zviša za več kot 3000 krat.)

Microneedling-Good-For-YOU
Microneedling ali iglična terapija je nekirurški postopek, ki ima visoko učinkovitost, visoko varnost in minimalno okrevanje po postopku. Najbolj se koristi kot terapija za pomlajevanje, čeprav z njim izboljšamo videz strij, omilimo brazgotine in strije, zmanjšamo pigmentacijo, preprečimo prekomerno potenje in izgubo las.

S kozmetično terapijo dosežemo vidno pomlajen obraz, stimulira se sinteza kolagena, kar obrazu daje čvrstost, obnovi se epidermis, izboljša se struktura kože, zmanjša se videz izraznih gub, poveča se elastičnost, debelina, gostota in kvaliteta dermisa, poveča se vsebnost hialuronske kisline v koži in nastajajo nove kapilare.

Iglice povzročajo kontrolirano “poškodbo” kože, ki sproži proces celjejna. Ustvari se mikrokanali, ki segajo do papilarne plasti dermisa in na ta način prekinejo stara in trdna kolagenska vlakna in aktivirajo različne vrste rastnih faktorjev. Iglica povzroči razmik med celicami brez da jo poškoduje in ustvari mikrokanal, pri tem ne pride do krvavitve ali spremembe tkiva, kor ob klasični rani. Mikrokanali se po 10 minutah začnejo zapirati, zgornja plast kože ostane nedotaknjena in vsi procesi, ki se odvijajo so v globljih plasteh kože. 5 dni po “poškodbi” se tvori fibronektinski matriks, ki uravnava odlaganje kolagena, kar se pokaže v boljšem tonus kože, ki se ohrani še v naslednjih 5-7 let v obliki kolagena tip III.