Frakcionirana radiofrekvenca

Frakcionirana radiofrekvenca

Kaj je Frakcionirana Radiofrekvenca?

Frakcionirana Radiofrekvenca predstavlja najnovejšo tehnologijo izvora radiofrekvenčnih valov za neinvazivno, bolj varno in učinkovito terapijo brez bolečin in trajnih poškodb kože.

Zasnovan patentni dizajn terapevtske glave(številni pini, ki so oblikovani v mrežo)omogoča točkovno in enakomerno distribucijo radiofrekvenčne energije direktno v dermis, kar povzroči rekonstrukcijo kolagenskih vlaken, izboljša metabolizem kože in vpliva na hitrejšo obnovo kože.

Kako deluje?

Frakcionirana radiofrekvenca v koži povzroči majhne termične poškodbe v obliki vzorca mikro elektrod na terapevtski glavi. V okolici mikro poškodb koža ni prizadeta, kar predstavlja skladišče celic, ki pospešijo in spodbudijo varno in hitro celjenje poškodb. Frakcionirana radiofrekvenca tako poveča učinkovitost samoobnavljanja in vpliva na hitrejšo obnovo kože v primerjavi z ostalimi neablativnimi in ablativnimi postopki pomlajevanja.

Frakcionirana radiofrekvenca

Katere indikacije se lahko tretira s Frakcionirano radiofrekvenco?

Frakcionirana radiofrekvenca je primerna za odpravljanje številnih kožnih težav, saj ima zelo široko uporabnost. Zagotavlja čvrstejšo, polnejšo kožo z manj vidnimi gubicami, odpravlja povešenost kože, vpliva na hitrejšo regeneracijo kože ter omogoča bolj enakomerno in gladko površino kože. Predstavlja tudi uspešni tretma v boju proti aknam, pogosto pa je uporabna tudi za odstranjevanje post akenskih brazgotin.

Frakcionirana Radiofrekvenca je tako primerna za:

  • Odstranjevanje in zmanjšanje gubic, tako plitvih kot globokih gub
  • Povešene kože
  • Puste kože
  • Strije
  • Neenakomerne teksture kože
  • Razširjene in vidne pore
  • Post akenske brazgotine
  • Zmanjšanje hiperpigmentacij

Kakšni so stranski učinki?

Frakcionirana radiofrekvenca je neinvazivna, ne zahteva rehabilitacije in ne vpliva na delavne sposobnosti. Po končani terapiji se lahko pojavi le začasna rdečica, občutek žarenja oz. topline, ki pa izgine v nekaj minutah do nekaj ur po končani terapiji.

Kako dolgo traja terapija in koliko tretmajev je potrebnih?

Čas terapije je odvisen od predela kjer se bo izvajal tretma in prizadetosti oz. stanja kože. Terapija na obrazu običajno traja 20-30 minut, v kolikor se vključi še predel vratu ali dekolteja pa do 1 ure.

Za dosego dolgotrajnih rezulatov se priporoča izvedba vsaj 4 terapij. Ob močnejši prizadetosti kože in srednje do močneje izraženih gub pa od 6-8 terapij.