karma . kozmetični . salon

Microneedling

Microneedling

Pomlajevanje kože

Micro-needling ali iglična terapija je varna in minimalno invaziven kozmetični postopek, ki vključuje uporabo micro-needling aparaturnega pripomočka.

To je postopek v katerem s pomočjo sterilnih iglic ustvarjamo kanale v koži in na ta način ustvarimo kontrolirano poškodbo v papilarni plasti dermisa. »Poškodba« vzpodbudi telo k tvorbo novega kolagena,elastina in hialuronske kisline.

Microneedling ali iglična terapija je nekirurški postopek, ki ima visoko učinkovitost, visoko varnost in minimalno okrevanje po postopku.

Mehanizem delovanja microneedlinga

Iglice povzročajo kontrolirano “poškodbo” kože, ki sproži proces celjenja. Ustvarijo mikrokanale, ki segajo skozi epidermis in vse do papilarne plasti dermisa. Pri tem prekinejo stara in trdna kolagenska vlakna in naredijo enakomerno območje pikčaste krvavitve, ki je močan signal za aktivacijo različnih vrst rastnih faktorjev. Rastni faktorji sprožijo procese celjenja z migracijo fibroblastov v dermisu, česar posledica je nastajanje novega kolagenskega vlakna, nastajanje novega prepleta žilic v dermisu in obnavljanje vrhnje plasti kože. Pet dni po terapiji se tvori fibronektinski matriks, ki uravnava odlaganje kolagena, kar se pokaže v boljšem tonus kože, ki se ohrani še v naslednjih 5-7 let v obliki kolagena tip III.

S kozmetično terapijo dosežemo vidno pomlajen obraz,stimulira se sinteza kolagena, kar obrazu daje čvrstost, obnovi se epidermis, izboljša se struktura kože, zmanjša se videz izraznih gub, poveča se elastičnost, debelina, gostota in kvaliteta dermisa, poveča se vsebnost hialuronske kisline v koži in nastajajo novih kapilar. S tem se izboljša struktura kože, zmanjša se globina gubic in izraznih linije, izboljša se čvrstost in napetost kože, izboljša se izgled brazgotin in strij.

 

Postopek dela je sestavljen iz:

 • Anamnestičnega vprašalnika
 • Dermadiagnostične meritve
 • Izvedba Microneedling terapije
 • Svetovanje o uporabi proizvodov po terapiji

 

Za doseganje optimalnih rezultatov je potrebnih 6  ponovitev microneedling terapije v zaporedju 1x na 14 dni ali 1x na tri tedne, odvisno od stanja kože.

Storitve

MICRONEEDLING – Iglična mezoterapija

(Sinteza dermisa: kolagena, elastina in hialuronske kisline)

Obraz Microneedling 150,00 €

MICRONEEDLING – Iglična mezoterapija

(Sinteza dermisa: kolagena, elastina in hialuronske kisline)

Micropricking 120,00 €

Vstopi in si

Privošči sproščujoč dan v našem salonu

X
0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino

  Shopping Cart