karma . kozmetični . salon

Trajno odstranjevanje dlačic

Odstranjevanje dlak s tehnologijo IPL+RF

Trajno odstranjevanje dlačic odstranjujemo z uporabo SHR/IPL + RF naprave.

Dlačice se uničijo po principu selektivne in homogene fototermolize. Laserski žarek selektivno razpozna pigment v dlačici, se v pigmente (melanininu) absorbira in toplotno uniči dlačico. Deluje na mešiček dlačice v (anageni) fazi ko je dlaka visoko akrivna in občutljiva na toploto.

Običajno je za najboljši rezultat v povprečju potrebnih od 8-10 posegov, je pa število obiskov odvisno od vrste, gostote in barve dlačic ter hormonskega statusa vsakega posameznika.   

Za odstranitev zelo gostih in močnih dlak na obrazu je potrebno tudi do 15 obiskov.

 

Odstranjevanje dlak s tehnologijo IPL+RF
Kaj je tehnologija IPL+RF

Napredna tehnologija deluje z vzajemnim delovanjem dveh vrst energij- optične energije in radiofrekvenčnega toka, ki povzroči poškodbo dlačnega mešička brez poškodb v njegovi okolici. Za odstranjevanje dlak je v rokah izkušenega terapevta učinkovita in varna.

tehnologija IPL+RF

tehnologija IPL+RF

Kako rastejo dlake in ali je možna trajna odstranitev dlak že po enem postopku?

Dlake na telesu so vedno v različnih fazah in odstranitev je mogoča le v fazi rasti dlak- anageni fazo. Na učinkovitost odstranjevanja vplivajo različna globina in barva dlak,barva kože, spol, starost, hormoni, zdravila in drugi dejavniki, zato je nemogoče pričakovati popolno odstranitev dlak že po enem postopku.

Ali je mogoče popolnoma odstraniti vse dlake po več ponovitvah?

Po izvedbi dosežemo postopno zmanjšanje števila dlak po vsaki ponovitvi postopka. Če med postopki dlake ponovno začnejo rasti, jih je manj, so tanjše, svetlejše in rastejo počasneje. Končni učinek po več ponovitvah je zmanjšanje števila dlak do te mere, da niso več moteče in opazne. Dlak v spečih dlačnih mešičkih in t.i. velusnih dlak pa ni mogoče odstraniti z nobeno tehnologijo.

 

*Velusne dlake-so tanke, kratke in svetno obarvane, komaj opazne dlake z dolžino kot 2 mm, ki se pojavijo na telesu že v otroštvu.

Kakšna je priprava na izvedbo epilacija dlak?

Dlake ne smejo bit puljene vsaj ali tednov pred posegom. Lahko so pobrite do 48 ur pred posegom. Koža ne sme biti porjavela in od zadnjega sončenja mora miniti vsaj mesec dni.

Prav tako v obdobju med posegi ni priporočljivo sončenje, saj moramo v tem primeru prestaviti termin posega.

Pred terapijo in rezultat po šestih terapijah.

Ali je odstranjevanje dlak z laserjem boleč postopek?

Popolnoma nebolečega odstranjevanje dlak ni. Pri postopku lažje prenašate zaradi postopne obdelave kože s hladilnim gelom in delovanja ohlajenega nastavka. Epilacija je nekoliko boleča samo med samim pulzom delovanja naprave, po koncu pa bolečine ni. Pri nekaterih je po posegu prisoten občutek blažje sončne opekline, ki z uporabo hladilnih gelov ali kreme hitro mine.

Kakšni so stranski učinki?

So redki in so začasni, pojavijo se med izvajanjem postopka ali takoj po zaključku. Lahko se pojavijo bolečina, izrazita rdečina in ali oteklina na mestu posega, spremembe površine kože, npr. krasta, mehurji in opeklina, sprememba pigmentacije kože in brazgotin.

Omenjeni zapleti so redki, pomembno je vedeti, da jih znamo preprečiti in pozdraviti, tako da trajnih posledic odstranjevanja dlak ni. Z upoštevanjem vseh previdnostnih ukrepov, pravilnem izboru pacienta ter strokovni izvedbi je odstranjevanje dlak varno.

 

Pred in takoj po epilaciji.

Komu odsvetujemo epilacijo dlak s IPL+ RF laserjem?

Obstajajo omejitve za izvedbo epilacije pri jemanju določenih zdravil, pri nekaterih boleznih ali bolnikih z vgrajenimi stimulatorji. Podrobnejša navodila boste prejeli ob posvetu z nami.

Vstopi in si

Privošči sproščujoč dan v našem salonu

X
0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino

    Shopping Cart